Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn nieuwsgierig, luisteren, leren en zijn oplossingsgericht.

Wij staan objectief in ons werk, zijn onafhankelijk en hechten sterk aan integriteit

Wij zijn betrokken en worden gedreven door maatschappelijk resultaat.

Pieter Stemerding

Al meer dan 25 jaar zet Pieter zich in voor een rechtvaardige en duurzame wereld. In zijn ogen speelt de filantropie hierin een cruciale rol als ‘vermogen tot verandering’. Het inspireert Pieter om samen met opdrachtgevers invulling te geven aan hun wens een tastbaar verschil te maken op belangrijke maatschappelijke vraagstukken.

Sinds april 2017 ondersteunt Pieter families en bedrijven bij de ontwikkeling en uitrol van hun strategische aanpak, programma’s en filantropische organisaties. Van 2007 tot 2017 was hij directeur van Adessium Foundation, een Nederlandse familiestichting. Ook werkte hij bij WNF Nederland, FAO in Rome en UNDP in New York en is hij lid van enkele besturen. In deze functies heeft Pieter organisaties, teams en programma’s opgebouwd en geleid. Hij wordt omschreven als strategisch, resultaatgericht en bevlogen.

Pieter heeft een MSc in Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam behaald, na een jaar Frans aan de Sorbonne in Parijs te hebben gestudeerd. Hij zeilt graag over de Friese wateren en houdt van wielrennen, is getrouwd en woont met zijn vrouw en twee kinderen in Amersfoort.

Pieter is actief als columnist voor De Dikke Blauwe. Lees hier zijn laatste artikelen.